Novi Sad
30.08.2012.
10:22 > 10:37
Stvarni razlog za blokadu računa i finansijske probleme novosadske "Čistoće" leži, između ostalog u činjenici da je poznati advokat Dragan Gojković, zbog neisplaćenih usluga, povukao menice u vrednosti od 9 miliona dinara, saznaje Radio 021.
  • upućena

    31.08.2012 19:50
    štete
    Javna tajna je da su parnice protiv JP i JKP veoma unosne u smislu 100% naplate, pri čemu su dokazi u većini slučajeva fingirani - u tom vrzinom kolu su svi, od lekara na prijemnom urgentnog centra, lekara koji leče navodne povrede,privatnih lekara kod kojih se ide bez potrebe, advokata koji se obogaćuju radeći isključivo ovakve parnice, kvazi-svedoka - ili svedoka kojih nema, sudija koje sude na osnovu sudske prakse a ne prava itd. Da li vi mislite da je to jedino problem sa Čistoćom i psima? I ostala JP i JKP bukvalno grcaju u tužbama, dok Grad to ne zanima i prebacuje odgovornost upravo na njih. Da li vam je poznato da taj isti Grad kada izgubi parnicu za naknadu štete zbog ujeda psa (a jedini je tuženi) presude
    šalje na isplatu čistoći (koja nije učestvovala u postupku)? Trebalo bi radio 021 malo da ispita situaciju i u drugim JP i JKP kada su u pitanju naknade šteta i tužbe a posebno koliko je isplaćeno po tom osnovu.Verujte kada bi ste istražili ovu problematiku našlo bi se materijala za jedan pravi novosadski insajder.
  • Justicija

    31.08.2012 11:33
    PRAVO pitanje u ovoj slucaju je STA ce ADVOKATU MENICA!
    hvala kolega na ovoj pouci kako maznuti pare iz JKP
    Cuj advokatu JKP daje menicu smenso
    toga u struci NIKAD nije bilo
  • Jo

    31.08.2012 07:07
    rezultat
    "S obzirom na rezultat, Gojković je sam sebe eliminisao iz dalje saradnje.To sam i ja pokušao sa Čistoćom za moju firmu ali bez uspeha jer gle čuda advokata ima koliko hoćeš i to je tržište a drug srba je monopolista i njemu se mora platiti jer su braća žuti,crveni,zeleni,plavi svojevremeno digli dva prsta da čim otvoriš firmu kuca ti sat kod čistoće.Druga stvar vezana za rezultat je gola i prosta činjenica da je drug srba sto lisje a što čistoću sa platama,doprinosima,privilegijama koštao za svoj staž u knjižici bar dva puta više a koji je rezultat svega toga.E sad se postavlja pitanje ko će vas bulumentu partijskih gol.....ana eliminisati iz tih javnih preduzeća.Pošto vas iz žute podmornice dobro poznajem do sutra bi mogao pisati spisak ko je.kad je,koga je uvalio u JP po gradu a gde je rezultat
  • 31.08.2012 06:57
    зрело за инсајдер
    Значи тим је одлучио да је време да се оперу руке, жртвени јарац је ту да понесе грехе у неповрат.
    Интересантно да нигде у датом тексту не пише да ће неко одговарати за упропашћавање предузећа, мислим да је ситуација зрела за једно истраживање типа "ИНСАЈДЕР" !
  • 31.08.2012 05:33
    боба
    Што се тиче неисплаћених зарада радника који раде преко студентске задруге у ЈКП ''Зеленило'', важније питање је преко чије задруге се исплаћује новац запосленима???!! Преко задруге коју су основали двоје ВИСОКО ПОЗИЦИОНИРАНИХ ДИРЕКТОРА у ЈКП ''Зеленило''?? То је СТРАШНО!
  • pst

    31.08.2012 05:15
    i ko još
    obrazloženje direktora liči obrazloženju još uvek aktuelnog rukovodioca pravne službe. Ko li se sve tu još omastio. pst...
  • koko

    30.08.2012 22:01
    au sine Brute
    talentovan, nema šta....to porodično
  • Lalos

    30.08.2012 20:31
    gradonacelnice to moze bolje!
    Ma jel to brat cuvene blogerke, bivse gradonacelnice,postene Maje Gojkovic sto je svaki tekst zavrsavala sa "gradonacelnice to moze bolje" !?
    Sad sam u dilemi na sta je mislila.
  • Сремац

    30.08.2012 20:15
    ПЕРА ЈЕ У ПРАВУ.
    Једини Пера од свих коментатора схватио ситуацију,па каже "Благо вама,питајте у каквим дуговима је оставио ЛИСЈЕ.Зар ви коментатори нисте приметили да је нови помоћник директора ЈКП Чистоћа/надам се не дуго/ нико други но СРБОЉУБ БУБЊЕВИЋ /ДС/,бивши директор ЈКП Лисја,онај што пијан вози и ником ништа?
  • Novosađanin

    30.08.2012 19:50
    @Chochana i ostali
    ...naročito su "plašljiva bića" u čoporima?
    Ti očigledno srećeš usamljene kere po urbanom delu grada. Ovde se radi o čoporima periferije grada koji rade ono što bi radili i u prirodi: love, brane teritoriju i ujedaju uljeze. Svaki taj "mali siroti", ako ga čopor ne pojede, postaje deo tog čopora.
    Baš bih voleo da te vidim na Adicama ili Klisi, okruženu sa 20-30 "plašljivih bića" kojima si samo zamena za srndaća.
    Pod dva. Psi lutalice ujedaju ljude. Gradska čistoća je zadužena za šinterske poslove, ali ih ne obavlja, jer i nema šintersku službu, a ni prihvatilište (šinteraj). Za to i gubi svaki sud, jer je svaki ujed lutalice u startu krivica grada koji je bez šinterske službe.
    To nije krivica Dragana Gojkovića, koji iako je brat Maje, nije iz te priče radikalsko-regionske. To je krivica grada i njegove uprave.
    Nisu te pare velike zbog honorara, nego zbog broja i težine napada. I čovek dobro radi svoj posao, jer to grad košta manje nego civilizovana šinteraj i veterinari. Da ne kažem da je uspeo u svakom slučaju da ukloni krivičnu nameru i nemar, kao i odgovornost grada za trajno izazvane zdrastvene smetnje i invalidnost, a bilo je toga dosta. Sve je na kraju svedeno na jednokratne odštete.
  • Srboljub

    30.08.2012 19:19
    za sve koji pitaju kako
    kako je Gojkovic zastupao Cistocu?
    pa jednostavno!
    Direktor od 2008 do 2012 je bio Dalibor Novakovic ispred URSa, a Maja Gojkovic, sestra doticnog advokata, je isto iz URSa

    2+2 je uvek 4

    hik
  • Slusalac

    30.08.2012 16:07
    Jedino resenje.
    Mislim da ce republicka vlast vrlo brzo uvesti prinudnu upravu u Novi Sad.Postaviti nekog Eliot Nesa da istrazi sve afere i pohapsi bagru.
  • Furcsenko

    30.08.2012 16:03
    Kakva MAJA = Takav BRAT !!!!!!
  • Vladan

    30.08.2012 15:54
    @Novosadjanka i ini
    Za ove neupućene koji se pitaju zašto preduzeće ne zastupa pravna služba - iz tog razloga što je novim zakonom o parničnom postupku propisano da preduzeće može da zastupa stalno zaposleni pravnik sa položenim pravosudnim ispitom. Kako nikada nije kao uslov za zaposlenje na mestu pravnika bio propisan i pravosudni ispit to je očigledno da je ovo pravljeno terajući vodu na vodenicu advokatske kaste. Ovome treba dodati da vanredni pravni lek u parnici može podneti samo i SAMO advokat (znači ne više ni pravnik sa položenim pravosudnim ispitom - npr: penzionisani sudija, profesor pravnih nauka ili neki sličan vrhunski poznavalac ove materije). Da ne kažem da je zakonom o advokaturi bilo propisano da svi troškovi upisa u registar ne mogu biti veći od 3 prosečne zarade u Republici Srbiji dok u Vojvođanskoj komori to iznosi oko 4000 evrića (ovo se odnosi na sve one koji nisu pripravnički staž odradili kod nekog advokata - trčali po burek i radili od jutra do sutra za 150 e dve godine)
  • joska

    30.08.2012 14:50
    da li u cistoci
    postoji pravna sluzba ?
    da li je advokat goskovic sin poznatog advokata mite?
    kada je cistoca napravila ugovor sa njegovom kancelarijom ?
  • NOVOSAĐAN

    30.08.2012 14:20
    PITAM GRAĐANE NOVOG SADA
    Da li je vama ovo nešto slučajno, pa ove mahinacije nisu dostojne ni Zimbabvea. Ako ništa drugo bar bi pokušao ovakav nepotizam i korupciju bar malo da upakujem, ali baš rođeni brat da mi ima ovakvu korist stvarno bi se malo potrudio. Zamislite novosađani samo za koliko još korupcija ne znamo, zato što politička oligarhija još uvek to nije pustila u etar. Ali mislim da su se sada toliko zavadili da svu svi počeli da putštaju prljav veš. Na sledećim izborima dobro razmislite i proverite za koga glasate, nikad ne znate ko je kome rod.
  • jk

    30.08.2012 13:35
    slucajnost
    Slucajno je to bas brat Maje Gojkovic.... Kako li dodje na tu funkciju?
  • A zašto?

    30.08.2012 13:23
    Ajde malo ovo
    Gospodo novinari koji ste tako dobri (a jeste) ja vas molim da odete na parking kod hotela Zenit i pogledate na šta liči JAVNA POVRŠINA koju ova ČISTOĆA treba da održava. Pa malo da napravite prilog o tome kako se ČUVA staro jezgro grada. http://toorboolencija.wordpress.com/2012/01/10/staro-unakazeno-jezgro-grada/
  • -

    30.08.2012 13:17
    -
    glumatanje.
    da li je onda i zelenilo ostetio neki advokat?

    a ko ce onda da plati neisplacene zarade radnicima koji rade preko zadruga?

  • 30.08.2012 13:15
    Zašto novinar koji je napisao ovaj članak, da bude objektivan do kraja, nije naveo ko su drugi advokati koji zastupaju Čistoću, i koliko su oni slučajeva dobili, odnosno izgubili, a koji se tiču ujeda pasa (pa ti slučajevi se gube u 99% nezavisno od toga ko je advokat)-pri tome se advokati naplaćuju po tarifi, koja je za sve advokate ista, kao i činjenicu koliko je dugo advokat Gojković zastupao Čistoću, a koliko je dugo zastupaju ti drugi advokati koji nisu navedeni u tekstu-a opet iz političkih razloga (ne udarati na advokate koji su članovi i pristalice LSV i DS), iako su uzeli daleko veći novac od gore navedene cifre! Takođe, bilo bi zanimljivo saznati npr.koja sve javna preduzeća zastupa bivša kancelarija sada bivšeg gradonačelnika Pavličića i za koje mesečne iznose?!
  • Пера

    30.08.2012 13:10
    Чистоћа
    Благо вама, питајте у каквим дуговима је оставио Лисје.
  • 30.08.2012 13:08
    Kako je moguće da ni jedan lažni ujed nije dokazan? Ako neko vara, vi znate da je to 50%, nije moguće da to ne može da se proveri i dokaže. Grad je prepun lutalica, koje nisu uvek "umiljate kuce". Sklonite kerove sa ulica i neće biti potrebe za advokatom derikožom.
  • @samo cepaj - miško

    30.08.2012 12:52
    novinari i urednici
    Slažem se da su na 021 najbolji novinari, ali pretpostavljam zato sto imaju dobre urednike ili urednika. Jer nemoguce da u NS nema jos dobrih novinara, pre bih rekao da su mediji u kojima rade porobljeni. Imao je 021 jos dobrih novinara koji su presli na neke druge medije, pa corak, nestali. Zato pohvala urednistvu te kuce pre svega. Urednici su obicno nevidljivi, kao i treneri.
  • novosađanin

    30.08.2012 12:46
    nešto novo?
    Gojkovići.....
  • pekos021

    30.08.2012 12:37
    predlog
    Ako ste se pitali možda zbog čega se advokati najviše lome oko vlasti (Gojković,Pavličić, Vučević...), jedan od odgovara vam leži u naslovu! I pored toga što firme mogu da zastupaju dipl. pravnici koji su redovno zaposleni u JKP ti poslovi se redovno dodeljuju advokatima koji naplaćuju pored visokih paušala od preduzeća (radio ne radio svira ti radio) i jako visoke troškove po advokatskoj tarifi najčešće od građana kao tužene strane. Ti troškovi kao i paušali bi bili izbegnuti ukoliko bi sami zaposleni zastupali preduzeća. Dovoljno je da se samo neko dokopa zastupanja Informatike i od toga može da obezbedi 3 generacije. Mislim da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se ovo promeni..em bi građanima globa bila manja, em bi preduzeće uštedelo velika sredstva.
  • Petar

    30.08.2012 12:36
    sad će i ostali -Pavličić,Šijan i td.
    Sad će i ostala gradska peduzeća (JKP .zelenilo ,informatika i td.) koje brani kancelarija Pavličića ,da se blokiraju i time trpe građani Novog Sada e toliko o bivšem gradonačelniku.
  • 30.08.2012 12:06
    hasselbaink
    Ma dajte, pa kakva je to firma koja ode u blokadu zbog 80.000 evra?

    Ne pravdam Maju i njenog brata, ali nekako sumnjam da je ovo pravi razlog blokade "Čistoće".
  • Milan

    30.08.2012 11:59
    Da li neko tamo ume da računa???
    Spoljni saradnici se angažuju kada je firmi jeftinije, nego da plaća stalno zaposlene. U ovom slučaju, za te pare su mogli plaćati nekog mladog pravnika po 100.000,00 (plus doprinosi) čitavih 5-6 godina, a taj bi mogao da ih zastupa i u svim drugim predmetima.
    Možda ja to ne razumem, možda sam glup, ali ja bih tako da je moja firma.
  • samo cepaj

    30.08.2012 11:53
    miško
    Čoveče, kakve vi novinare imate u 021, pa vi rasturate. 95% drugih medija pišu o Milijašima, Karleušima, Partizanima, Samsung tabletima, ponavljaju izjave političara ko papagaji, vi maltene jedini furate pravo, istraživačko novinarstvo. Svaka čast, sa modeljite.
  • Boki NS

    30.08.2012 11:44
    "Studenti" Čistoće koji čine POLOVINU radnika na ulicama grada nisu dobili 5 (pet) plata!!! Nemaju pravo na odmor i rade vezano po 20-25 dana BEZ PAUZE, a i kada dobiju slobodne dane, ti dani NISU PLAĆENI...!

    Najgori oblik robovskog rada!!! Neka Radio021 ispita ovo, to je "prava" priča i vest!!!
  • 30.08.2012 11:33
    hehhe
    Pa sada ako niste sa njim potpisali ugovor o saradnji koji bi podrazumevao da mu placate samo ukoliko dobijet slucaj onda morate i da platite uslugu bez obzira na to. A sada sto ste bas sa njim potpisali ugovor eeee to je drugo pitanje. naravno da su sve to seme i veze jer zna se kako se dobijajuu poslovi sa vama i slicnim preduzecima.
  • e jbg

    30.08.2012 11:30
    aaa
    aaa jel bio TENDER za odabir advokata? hocu i ja tako da dobijem posao od 9.000.000 miliona, alo bre to je 80.000 eur :-D
    Lepo posaljes nekog klinca iz kancelarije da sedi tamo, svakako gubis slucaj, das trecinu direktoru firme koja te angazovala, recimo, i svi zadovolni...
    khm
  • KEROVODJA

    30.08.2012 11:27
    Platite!
    Platite odmah, ane da se tuzite!!
  • Novosadista

    30.08.2012 11:23
    Poravnjanje
    A zar nije u tim slučajevima moglo vansudsko poravnjanje, uglavnom se smanji odštetni zahtev i izbegnu sudski triškovi
  • Chochana

    30.08.2012 11:17
    Ljudi napadaju pse
    Lutalice na ulici su uplašena i nesrećna bića. Svakom psu prilazim bez straha, pomazim ga i nahranim, ako imam sa čim. Nikada ni jedan pas nije bio neprijateljski raspoložen prema meni. Ljudi greše, kada počnu da mlataraju rukama, nogama, štapovima, da ih gadjaju bilo čime i viču, jer ih tako uplaše i pas u samoodbrani krene u KONTRANAPAD. Suština je u tome. Tada kreće priča kako je pas lutalica napao čoveka, a čovek je sve to zakuvao.
  • Пера Сумрак

    30.08.2012 11:06
    Овај је ...
    ... мала маца за "адвоката" ЈКП Пута Ђуку, који је махер за губљење случајева на суду. За сада има стопостотан учинак, све је случајеве изгубио. Чак и оне које је теже изгубити него добити, неће како каже, да квари просек.
  • Neggio

    30.08.2012 11:05
    ..eh
    eh kad bi se pojavio neki dobar advokat da i parking servis odvede u blokadu, to bi bilo super
  • pas lutalica

    30.08.2012 11:04
    i to krvolocni
    hahahahahhah,sad ga vratite da bude direktor opet,pa opet nek angazuje advokata,ali sad nekog Vucevicevog pulena,jao kakvi ste vi bolidi svi do jednog!!!
  • novosađanka

    30.08.2012 11:03
    a pravnici u firmi?????
    A čime se bave pravnici koji su redovno zaposleni u Čistoći, kada se mora angažovati eksterni advokat. Valjda neko od njih ima pravo zastupanja firme.
  • 30.08.2012 10:58
    povremeni posetilac
    Nisam bas previse cesto na ovom sajtu ali sam primetio da Miodrag Sovilj ima ubedljivo najzanimljivije priloge
  • anonimus

    30.08.2012 10:53
    ekskluzivni advokat
    Bivši direktor bi trebalo da objasni odakle "ekskluzivnom adokatu" menica kao sredstvo obezbeđenja za advokatske usluge, odnosno da li je i drugim advokatima koji je zastupaju data menica?
  • neko iz mase

    30.08.2012 10:44
    Još se vuku repovi vladavine Maje Gojković, a vi se radujete dolasku Radikala light i mračnjaka na vlast!
    Pa dobro, čitaćemo se za par meseci - biće: Ta lepo smo vam kaz'li!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna